Hej! Jeg hedder Casper Christiansen og er fra den danske hovedstad, København.

Igennem min passion for sundhed, mad og motion tog jeg navnet Casper Kulhydrat, som jeg optræder under på en række sociale medier. Mit sigte med Casper Kulhydrat er at dele ny viden, erfaring og begejstring for både at bevæge sig og spise flere planter. 

Jeg er uddannet bachelor i Teknoantropologi fra Aalborg Universitet København, derudover er jeg certificeret i Plant-Based Nutrition fra Center of Nutrition Studies ved Cornell University,  samt certificeret Bikefit Instruktør fra Fitness World Academy.

Jeg driver podcasten Plantetinget, der med tusinder af faste lyttere, er et af de største danske online-medier om plantebaseret kost og livsstil. På regelmæssig basis deler jeg viden og inspiration på Youtube og Instagram helt gratis, til alle interesserede.

Jeg er passioneret triatlet og langdistancecykelrytter. Jeg har bl.a. cyklet tværs gennem Tyskland og Thailand og har gennemført flere 70.3 ironman. Og så elsker jeg udendørs styrketræning med kropsvægt.

Min baggrund

Efter en række teenageår med for lidt motion, dårlige vaner, usunde laster og manglende målsætninger, stod jeg i mine tidlige 20’ere og følte, at der skulle ske noget drastisk.

Efter at have tilmeldt mig mit første marathonløb, blev jeg grebet af at optimere alle forhold omkring min træning. For første gang i livet eksperimenterede jeg med min kost og satte mig for at undersøge, hvordan jeg kunne spise optimalt – for at få mere energi og forbedre både min træning og præstationsevne.

Det blev startpunktet på en rejse, jeg ikke i min fjerneste fantasi havde forudset, at jeg skulle drage ud på. Igennem særligt de sociale medier, men også nære venner, blev jeg både udfordret og inspireret til at spise flere planter og færre produkter fra dyr.

Jeg fik med både viden og en række relevante værktøjer omlagt min egen livsstil radikalt. Jeg omstrukturerede mine madvaner fra en traditionel dansk leverpostejskost, til en sund plantebaseret kost for flere år tilbage. I processen smed jeg yderligere en række vaner der gik på kompromis min sundhed.

Når jeg øgede mit indtag af kulhydrater fra frugt og planter, fik jeg et overvældende overskud, uanede mængder energi, min hud ændrede fuldstændigt karaktér og jeg blev slank og fit.

Snart levede jeg udelukkende af frugt og planter – og da jeg oplevede hvor voldsom en forskel det havde på min sundhed og sindstilstand, fik jeg lyst til at dele det med andre!

Eksterne links og interviews

Samarbejdspartnere

Igennem tiden har jeg arbejdet sammen med en række virksomheder, foreninger, festivaler og initiativer. Dem kan du se her: